Natuurvriendelijke producten

De vraag naar diervriendelijke en biologische eieren neemt al jaren toe. We hebben daarom een groot assortiment vrije-uitloopeieren, scharreleieren en biologische eieren. In samenwerking met onze boeren, klanten en maatschappelijke organisaties zoeken we continu naar mogelijkheden om de buitenverblijven van de kippen verder te verbeteren.

Duurzame productie

We hebben geïnvesteerd in technologie die vocht uit de lucht haalt. Dit waarborgt de kwaliteit van onze verpakking. Daarnaast gebruiken we het opgevangen vocht voor het reinigen van onze pallets en trays.

Duurzaam materiaal

We gebruiken speciale pallets en trays waarmee we meer eieren per vrachtwagen vervoeren. Met optimale transportroutes voorkomen we onnodig brandstofverbruik. Daarnaast werken we zoveel mogelijk samen met regionale partners, wat ook zorgt voor zo min mogelijk transportbewegingen. We hergebruiken de pallets en trays.

Kansen voor mensen

We bieden iedereen de kans bij ons aan de slag te gaan. Ook mensen die door ziekte of beperking moeilijker aan werk komen, kunnen zich bij ons ontwikkelen. We geven al onze medewerkers de ruimte zich te ontplooien. We zijn daarom ambassadeur van VNO-NCW Brabant Zeeland en het werkgeversservicepunt West-Brabant. Beide zetten zich in voor een duurzame ontwikkeling van de samenleving. Zij steunen groepen die moeilijker aan werk komen door beperkingen.

Gezondheid van medewerkers

In 2019 organiseerden we een gezondheidsdag voor al onze medewerkers. Die dag waren er kraampjes waar gezondheidsthema’s werden besproken. Zoals stoppen met roken, bedrijfsfitness, deeltijdpensioen en gezond eten. Wekelijks worden verse groente en fruit bij onze vestingen geleverd. Verder promoten we onze fietsregeling om meer medewerkers met de fiets naar het werk te krijgen.

Eerlijk, gezond en duurzaam

Een betrouwbare en natuurlijke voedingsbron voor toekomstige generaties. Dát is onze belofte aan de maatschappij. Samen met onze legpluimveebedrijven verzekeren we de consumenten van een eerlijk, gezond en duurzaam ei. Een ei dat tot stand is gekomen in een keten met aandacht voor leverancier, werknemer en klant. Ons doel is een efficiënte keten: meer doen met minder. Dit door te investeren in duurzame pluimveebedrijven en pakstations én in onze medewerkers en in de omgeving.

Dierenwelzijn

Kwetters is van nature nauw betrokken bij het thema diervriendelijkheid. We leggen ons daarom volledig toe op scharreleieren, vrije-uitloopeieren en biologische eieren. Onze kwartels kunnen, net als onze vrije-uitloopkippen, ook buiten rondscharrelen. Onze kippen hebben de ruimte en krijgen goede, gezonde voeding. Ook hebben ze veel leefruimte. We verkopen ook ‘zonder kuikendoden’.

Better by Nature Graan bundel

Better by nature Een slogan die we waarmaken

Kwetters is één van de grootste eierleveranciers van Europa. Van nature een familiebedrijf, dat langdurige samenwerkingen heeft met pluimveehouders. Met drie pakstations – In Veen, Ede en Sülzetal (D) – en circa 300 medewerkers controleren we het volledige proces. Van productie tot levering aan onze afnemers: retail-organisaties en de ei-verwerkende industrie in Nederland en Duitsland. We zijn gefocust op kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid. We streven naar een duurzame productie van eieren. Better by Nature.

Sponsoring

Met ons product voorzien wij in een duurzame natuurlijke voedingsbron voor toekomstige generaties. Maar voeding alleen is niet alles. Daarom sponseren we ook maatschappelijke organisaties en regionale verenigingen die zich inzetten voor de maatschappij.

Villa Pardoes

Kwetters is sponsor van Villa Pardoes. Jaarlijks doneren we een bedrag. Villa Pardoes biedt Nederlandse gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind tussen de 4 en 12 jaar een onvergetelijke en onbezorgde vakantiebeleving.

Sponsoring van v.v. Achilles Veen

Kwetters is ook sponsor van de jeugdopleiding van voetbalvereniging Achilles Veen. De sponsoring gaat verder dan nieuwe tenues en coachjassen. We ondersteunen ook bij de plannen om de jeugdopleiding naar een hoger niveau te tillen. Hiervoor doneren we jaarlijks een bedrag. Het doel is dat ieder speler en speelster zich kan ontwikkelen. Daarbij is ook oog voor sociale vaardigheden.

Kwetters

Vragen over Kwetters?
Neem dan contact op met ons.