1947

Gerrit Kwetters begint achter zijn woonhuis in Veen de eerste handelsactiviteiten in eieren. Met de handkar (!) verzamelt hij de eieren bij boeren en ventte deze uit in de steden.

1959

Verhuizing naar de Witboomstraat met eierpakhuis. Hier doet de 2e generatie zijn intrede.

1960

Uitbreiding van de handel naar Eindhoven, Rotterdam en Hilversum.

1977

Start nieuwbouw aan de Veensesteeg in Veen.

Eind jaren zeventig

De activiteiten zijn zover uitgebreid dat Kwetters verhuist naar een groter pand in Veen. Het bedrijf richt zich in die tijd volledig op export, met Duitsland als belangrijkste afzetmarkt.

1984

De focus ligt op kwaliteit, efficiëntie en uitbreiding. Op een eigen proefboerderij wordt hard gewerkt aan een nieuw concept. Dit leidt in 1984 tot de introductie van het 4-Granen Ei. Het eerste merkei was geboren.


1992

Vanaf de jaren negentig groeit ons bedrijf sterk. Dit door overnames in Nederland en Duitsland. Ook werken we voor steeds meer klanten. Inmiddels werd het bedrijf geleid door de derde generatie van de familie Kwetters.

2007

Opening van een tweede leghennenbedrijf en pakstation in Wackersleben in Midden-Duitsland. Van hieruit zetten we lokaal geproduceerde én Nederlandse eieren af in Duitsland.

2011

Het pakstation in Ede gaat open. Van hieruit beleveren we dagelijks vele klanten in Nederland en Duitsland.

2014

Opening van een pakstation in het Duitse Sülzetal, in de deelstaat Sachsen Anhalt. Hier sorteren en verpakken we eieren voor hoofdzakelijk Duitse klanten.

2019

Aankoop van het legpluimveebedrijf Thüringer 3Burgen-Ei GmbH in Duitsland met scharrel- en vrije-uitloopkippen. Het bedrijf heeft circa 60 medewerkers.

2020

Hardeman Egg Group BV neemt Kwetters Holding BV over. Onder de Hardeman Egg Group vallen pakstations en transport (Kwetters), eigen pluimveebedrijven in Nederland en Duitsland. Door eigen opfok, legpluimveebedrijven, pakstations en eierverwerking levert Hardeman Egg Group in allerlei vormen een betrouwbaar voedingsmiddel.

2021

Hardeman Egg Group B.V. neemt Adriaan Goede B.V. over, een producent van eiproducten. Hiermee zet de Hardeman Egg Group stappen in het waarmaken van de ambitie om consumenten te verzekeren van een betrouwbaar en duurzaam ei, zowel als ingrediënt voor een cake als voor een tafelei.

Kwetters

Vragen over Kwetters?
Neem dan contact op met ons.