Het ei

Eieren staan in de Schijf van vijf. Ze bevatten veel goede voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en eiwitten. Eieren zijn rijk aan vitaminen en mineralen als A, B12, D, E, K, calcium, ijzer en kalium. Een ei bevat alle vitaminen tussen 15 en 30% van de ADH. En met een score van 96 hebben kippeneieren de hoogste biologische waarde. Dit betekent dat eiwitten uit een kippenei heel goed worden opgenomen en gebruikt door het lichaam. Het ei is dan ook een goede vleesvervanger.

Vrij door de stal

Onze scharrelkippen lopen vrij door de stal. Ze slapen op zitstokken, zoals ze ook van nature doen. In nesthokken leggen de kippen in alle rust hun ei. In de stal is een scharrelruimte met strooisel. Hier scharrelen de kippen naar hartenlust. Overdag is er in de stal inval van natuurlijk daglicht. Dit alles zorgt voor een omgeving waarin de kippen hun natuurlijke gedrag vertonen.

Scharrelstal met wintertuin

Naast de traditionele scharrelstal ontwikkelde Kwetters een scharrelstal met een zogenoemde wintertuin. Dit is een overdekte uitloop waar de kippen overdag kunnen rondlopen. Dagelijks wordt hier graan gestrooid. Ook de strobalen zorgen voor een fijne leefomgeving. Kortom: de grotere ruimte en de variatie van de omgeving dragen bij aan het welzijn van de kippen.

Afdeling Verkoop

Vragen over onze eieren?
Neem dan contact op met afdeling Verkoop.

Gekleurde eieren

Onze gekleurde gekookte eieren zijn leuk voor Pasen! En voor alle andere dagen van het jaar dat er iets te vieren valt. We leveren de feesteieren in diverse kleuren en in een feestelijk, transparant doosje.

Meer informatie

Biologische eieren

Al onze kippen worden gehouden volgens de diervriendelijkheidsrichtlijnen. Ze hebben veel binnenruimte en overdag kunnen ze vrij buiten lopen.

Meer informatie

Vrije-uitloop eieren

Vrije-uitloopeieren voor retail en industrie. Kippen lopen vrij rond en kunnen naar buiten. Hierdoor vertonen ze hun natuurlijke gedrag.

Meer informatie

Scharreleieren

Scharreleieren in de kwaliteit die u nodig heeft. Onze kippen lopen vrij rond in de stal met veel daglicht. Overdag scharrelen ze in de wintertuin.

Meer informatie

Soorten eieren

Een ei is puur natuur, zit boordevol voedingsstoffen en heeft een laagcalorisch gehalte. En een ei is gewoon ook heel smakelijk.