Gekleurde eieren

Onze gekleurde gekookte eieren zijn leuk voor Pasen! En voor alle andere dagen van het jaar dat er iets te vieren valt. We leveren de feesteieren in diverse kleuren en in een feestelijk, transparant doosje.

Meer informatie

Biologische eieren

Al onze kippen worden gehouden volgens de diervriendelijkheidsrichtlijnen. Ze hebben veel binnenruimte en overdag kunnen ze vrij buiten lopen.

Meer informatie

Vrije-uitloop eieren

Vrije-uitloopeieren voor retail en industrie. Kippen lopen vrij rond en kunnen naar buiten. Hierdoor vertonen ze hun natuurlijke gedrag.

Meer informatie

Scharreleieren

Scharreleieren in de kwaliteit die u nodig heeft. Onze kippen lopen vrij rond in de stal met veel daglicht. Overdag scharrelen ze in de wintertuin.

Meer informatie

Het ei

Eieren staan in de Schijf van vijf. Ze bevatten veel goede voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en eiwitten. Eieren zijn rijk aan vitaminen en mineralen als A, B12, D, E, K, calcium, ijzer en kalium. Een ei bevat alle vitaminen tussen 15 en 30% van de ADH. En met een score van 96 hebben kippeneieren de hoogste biologische waarde. Dit betekent dat eiwitten uit een kippenei heel goed worden opgenomen en gebruikt door het lichaam. Het ei is dan ook een goede vleesvervanger.

Kip en voer

De samenstelling van een ei wordt bijna volledig bepaald door de samenstelling van het voer. Het voer heeft onder meer invloed op de smaak van het ei, de kleur van de dooier en de hoeveelheid vitamines. We onderhouden dan ook nauw contact met veevoeders zodat onze kippen het beste voer krijgen voor een gezond en smakelijk ei.

Ei-stempel

In Nederland worden bijna alleen eieren uit eigen land verkocht. Op de eieren staat altijd een stempel met getallen en letters. Bijvoorbeeld 2 NL 45246 01. Dit beantwoordt de volgende vragen:
Wat is het houderijsysteem? Uit welk land komen de eieren? De letters zijn een afkorting van het land waar de eieren vandaan komen. Van welk bedrijf komen de eieren? De laatste getallen verwijzen naar het bedrijf waar de eieren vandaan komen. Dit maakt traceren mogelijk, mocht er met de eieren iets mis zijn. 

Waar komt mijn ei vandaan?

1-NL-1234501

Hoe heeft de kip geleefd?

0 = biologisch ei
1 = vrije-uitloop ei
2 = scharrelei
3 = kolonie-ei 

Land van herkomst

NL= Nederland
BE= België
DE= Duitsland

12345

Bedrijfsnummer

01

Stalnummer

Oplossing eendagshaantje

Diervriendelijkheid vinden we belangrijk. Als eiersorteerder zijn wij dan ook nauw betrokken bij de ontwikkelingen om het doden van eendagshaantjes te stoppen. We nemen het initiatief om kuikens die worden geboren zonder het doden van mannelijke kuikens op te nemen in de keten. Zoals kuikens die een geslachtsbepaling hebben gehad door de In Ovo-methode. Hiermee kan het geslacht al op dag 9 worden bepaald. Naast In Ovo zijn er nog 2 vergelijkbare systemen, zoals Seleggt en Plantegg. Een andere methode is om het haantje te laten groeien en als vleeskuiken te vermarkten. Ook in deze ontwikkeling dragen wij ons steentje bij.

Better by Nature Graan bundel

Better by nature Een slogan die we waarmaken

Van nature zijn we een familiebedrijf, opgericht in 1947, dat langdurige samenwerkingen heeft met legpluimveehouders. Met drie pakstations – in Veen, Ede en Sülzetal (D) – en circa 300 medewerkers controleren we het volledige proces. Van sorteringproductie tot levering aan onze afnemers: retailorganisaties en de ei-verwerkende industrie in Nederland, Duitsland en België. We zijn gefocust op kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid. We streven naar een duurzame productie van eieren, naar eieren die van nature beter zijn.

Kwaliteit

Een ei is een natuurproduct én een levensmiddel. Dat stelt torenhoge eisen aan de kwaliteit van de producten die wij inkopen bij onze legpluimveebedrijven en verkopen aan retail en industrie. Tijdens het volledige proces – van inkoop tot transport – staat kwaliteit voorop. Met als doel: veilige en gezonde producten.